אוקראינה מסבירה: מי הם היכולים להכנס לאוקראינה, ובאילו תנאים, והאם אפשר להכנס לאוקראינה ממדינה המוגדרת אדומה לפחות מ-14 יום?
מאז שבוע שעבר, כפי שדיווחנו, מאפשרת אוקראינה לאזרחים זרים להכנס למדינה, תוך כדי חלוקת העולם: ל"מדינות ירוקות" – שהנכנסים מהם פטורים מבידוד, ו"מדינות אדומות" – שהנכנסים מהם חייבים בבידוד במתקן ממשלתי או בבידוד ביתי (בכפוף להתקנת אפליקציית מעקב) של 14 יום.
אולם, המסמכים הרשמיים שהופצו, לא ענו על כל השאלות שעלו לאחר פרסומו. מה הם התנאים לכניסת אזרחים זרים? האם טיול קצר באוקראינה למי שבא ממדינה אדומה אפשרי? והאם בדיקת נוגדנים, או תעודת החלמה מקורונה, תעזור לפטור אדם מחובת בידוד?
כל אלה ועוד, נענו אמש בסרטון הסברה שהוציאה משטרת הגבולות האוקראינית, על ידי מר יורי ליסיוק, ראש מחלקת בקרת הגבול בשירות הגבולות האוקראיני.
הוא הדגיש, כי התשובות רלוונטיות נכון לעכשיו, וכי שינוים יתכנו בכל עת בכפוף למצב.
מי צריך הסגר בכניסה?
כאמור, אוקראינה חילקה את מדינות העולם ל-2 קטגוריות: מדינות אדומות ומדינות ירוקות. המדד הינו פשוט: מדינה שיש בה פחות מ-40 חולים (פעילים, לא כולל חולים שהבריאו ול"ע נפטרים) לכל 100,000 תושבים, היא מדינה ירוקה; מדינה שמס' החולים הפעילים בה גדול מ-40 לכל 100,000 תושבים – היא מדינה אדומה.
הרשימה מתעדכנת ומתפרסמת מדי כמה ימים על ידי משרד הבריאות האוקראיני.
אזרחי מדינות ירוקות שנכנסים לאוקראינה, פטורים מבידוד. אזרחי מדינות אדומות חייבים בבידוד בן 14 יום בעת כניסתם לאוקראינה. כאמור, הבידוד יתבצע בבית, אולם בכפוף להתקנת אפליקציית המעקב האוקראינית שבודקת את מיקום המשתמש ומבקשת ממנו לצלם את עצמו (על מנת לוודא שהוא שומר על הבידוד) או לחילופין, במתקן בידוד ממשלתי.
ביטוח רפואי
ביטוח רפואי הוא חובה לכל מי שנכנס לאוקראינה, ללא קשר אם הוא בא ממדינה ירוקה או אדומה. הביטוח יכול להיות מוצג מודפס או באמצעים אלקטרוניים, אולם הוא חייב לציין במפורש כי הוא מכסה את כל הקשור לנגיף הקורונה.
חובת הסגר למי שבא דרך מדינה אדומה
אדם מגרמניה, למשל, שהיא מדינה ירוקה, שרוצה לנסוע לאוקראינה תוך כדי מעבר בבלרוס, למשל, שהיא מדינה אדומה – חייב בהסגר. אולם, במקרה כזה, משטרת הגבולות יכולה לקחת בחשבון את העובדה שהנוסע הגיע בעצם ממדינה ירוקה, ולפתור אותו מחובת בידוד.
האם הכניסה לאוקראינה, ממדינה אדומה, מותרת למשך פחות מ-14 יום?
אם אדם רוצה להכנס לאוקראינה ממדינה אדומה (ארץ ישראל, למשל), עליו לעבור בידוד של 14 יום באוקראינה. אם הנסיעה קצרה יותר, אומר יורי ליסיוק, "מוטב להמנע ממנה".
שכן, "אדם אדם עוזב את אוקראינה פחות מ-14 יום לאחר כניסתו אליה, הוא יואשם בהפרת הסגר. כאשר שוטרי משטרת הגבולות נתקלים במקרה כזה, הם קוראים למשטרה, שנותנת דו"ח וקנס שנע בין 17,000 גריבנה (כ-640 דולר) ל-34,000 גריבנה (כ-1,280 דולר)."
האם אישור של תוצאה שלילית לבדיקות קורונה עוזרות במשהו?
"הצגת בדיקות שליליות למחלת הקורונה (או תעודת החלמה מהמחלה), לבאים ממדינות אדומות, אינה מונעת את הצורך בבידוד", אומרים באוקראינה, "שכן החוק, או התקנות, אינם מתייחסים למקרה כזה, וממילא, שוטרי משטרת הגבולות אינם מתייחסים לנתונים אלה כלל".
עד כאן ההנחיות וההסברים שסיפקה משטרת הגבולות באוקראינה
ואנו אין לנו אלא להתפלל ולהוסיף ולהתפלל, שיפתחו במהרה השערים, ונוכל לעלות לציון רביה"ק ברננה.
לפניכם הסרטון:
תודה על המידע החשוב
יש לי כמה הערות להוסיף:
1. לא ברור מה קורה למי שמגיע בלי טלפון שאפשר להתקין עליו אפליקציות, מה אתו? הוא נכנס למתקן בידוד ממשלתי??
2. קבלתי מייל מהשגרירות של אוקראינה בארץ, שם הם מציינים כי מי שלא היה בשבועיים האחרונים במדינה שצריכה בידוד אפילו שהוא אזרח של אותה מדינה הוא אינו חייב בבידוד! לכאורה פרט זה יכול להועיל לכל מי שיש ברשותו דרכון אירופאי ממדינה נקייה, וכדאי לקבל באמת את הפירוט הברור איך מוכיחים שלא היו שם בשבועיים האחורנים אולי זה יכול להועיל לכולם, (הצגת כרטיסי טיסה או חותמת בדרכון וכו')
3. למי שחייב לנסוע ומוכן להסתכן בקנס. יש הבדל גדול בכניסה מבלארוס מאשר בכניסה מקייב, שם לא עומדים על עניין האפליקצייה וכו'. וכן ביציאה למרות שיש כבר אחד מאנ"ש שקיבל שם קנס, אבל א. לא כל אחד מקבל קנס ויוכיחו אותם עשרות שכבר נסעו, ב. בטיסה הם עלולים לא להרשות לעלות למטוס, ומשאין כן במעבר גבול הם לא מעכבים מלצאת.
4. אין לי שום יידע בעניין אבל אולי מי שייכנס וייפר את הבידוד יכול לסבול מבעיות בכניסה עתידית לאוקראיינה אבל זה אני כותב מהשערה בעלמא
אשריכם! הלוואי שכבר נוכל לנסוע לרבי בלי כל המניעות הנוראיות הללו!!!
שלום וברכה
מר יעקב!
א. על פי הידוע, מי שמגיע ללא טלפון שמאפשר התקנת אפליקציה, מחויב בבידוד במתקן ממשלתי (אולם לא פורסם מידע מפורש בענין).
ב. כבר פרסמנו בשבוע שעבר, שאכן: על פי המידע שפרסמו האוקראינים, אזרח של "מדינה אדומה" שמגיע לאוקראינה לאחר שהות של 14 יום ב"מדינה ירוקה", יפטר מבידוד (אולם המידע פורסם בצורה של "לשוטרי הגבול הסמכות לפוטרו מבידוד")
ג. לא ידוע לנו. אם אתה כותב מידיעה – נשמח שתעדכן.
ד. לא שמענו על השפעה עתידית, אולם כפי שאתה כותב, אולי מוטב לחשוש לכך.
תודה!
נו באמת ירדתם מהפסים שאתם מוכנים להסתכן בהידבקות ובהפרה. ונשמרתם מאוד לנפשותיכם זה לא המלצה
מר רונאל הי"ו
שלום וברכה!
א. חלילה וחס אין כאן שום המלצה להפרת תקנות, אלא הבאת מידע בלבד! בכל העדכונים בנושא שהבאנו לאורך המשבר הזה, אנו מקפידים להציג לפני הקורא את העובדות והנתונים בלבד ותו לא. אם היתה כאן איזו הבנה או תחושה שאנו תומכים בהפרת חוקי אוקראינה או מזלזלים בסכנה – לא לזאת כוותינו חלילה.
ב. ה"עשרות שנכנסו" ויצאו ללא קנס – עשו זאת בצורה חוקית לחלוטין (כך שגם אי אפשר ללמוד מהם למקרים אחרים).
ג. רבים אחרים שנכנסו לאוקראינה בימים האחרונים, עשו זאת תוך שהם נכנסו ל-14 ימי בידוד מנחיתתם.