ועדת העבודה והרווחה דורשת ממשרד הבריאות: "קצרו את הבידוד למחוסנים ומחלימים השבים מחו"ל"
בדיון שהתקיים אמש, אישרה ועדת העבודה והרווחה את צו בריאות העם המחייב בידוד לשבים מרוב מדינות העולם (מלבד 10 מדינות) כולל מחוסנים ומחלימים.
על הסיבה לקביעת המודל החדש, שנכנס לתוקף אמש (אור ליום שני), הסביר משרד הבריאות: "במודל הנוכחי", אמרה ראש מטה בריאות הציבור במשרד הבריאות, "היכולת שלנו לזהות מגמות ולהכניס מדינות לרשימה בזמן, מאוד מוגבלת, ולאור התחלואה העולה גם בעולם, זה הכניס לנו בשבועות האחרונים הרבה תחלואה לכאן. לכן הגענו להבנה שיש לנו צורך לשנות את התפיסה". חובת הבידוד, הסבירו במשרד הבריאות, נתפסת כאמצעי מידתי יותר מאשר הגבלות יציאה וכניסה, וכך ניתן, לטענתם, לא לסגור את נתב"ג, ועדיין להתגונן מכניסת תחלואה לארץ, בהינתן הבידוד גם למחוסנים ומחלימים.
אולם התפיסה הזו אינה מקובלת על הכל. הגב' דנקנר, מאיגוד רופאי בריאות הציבור אמרה: "יש חשיבות רבה לזיהוי חולים שמגיעים מחו"ל, אבל אנחנו סבורים שיש מקום לעשות בידוד דיפרנציאלי. מחוסנים צריכים בידוד של 3 עד 5 ימים, במהלכם ניתן יהיה להוכיח שהם לא חולים, בניגוד ללא מחוסנים\מחלימים, שצריכים בידוד מלא".
גם "המטה האזרחי לשמיים פתוחים", מומחים לתעופה אזרחית והתאחדות סוכני הנסיעות הביעו מורת רוח ותסכול מהתקנות החדשות. "מבחינתנו", אמרה הגב' לאופר, מנכ"ל התאחדות סוכני הנסיעות, "זה לא להכנס מתחת לאלונקה, אלא לארון קבורה. המדינה מקריסה את ענף התעופה בהנחיותיה".
לאור הדברים שהוצגו, סיכמה יו"ר הועדה ח"כ רייטן את הדיון ואמרה כי הועדה ממליצה "לקבל את הנוסח הזה לתקופה של חודש בלבד", אולם הועדה מבקשת ממשרד הבריאות "להביא בהקדם בחשבון את קיצור תקופת הבידוד למחוסנים ומחלימים ולהקדש משבה נוספת לגבי מדינות שכן ניתן לקבל מהן פטור לבידוד".
גם אם אכן יציג משרד הבריאות מתווה קיצור בידוד למחלימים ומחוסנים, הרי שאין בכך משום פתרון לאנ"ש שישובו מאומן, שכן הצו הנוכחי כבר אושר לחודש הקרוב, ובהתחשב בקצב העבודה הישראלי, אין סיכוי שיוצג מתווה כזה לפני החגים.