זכרונם לברכה • ביום כ"ט כסליו חל יומא דהילולא ה-107 של החסיד האמתי רבי אברהם בן רבי נחמן חזן (ראבר"ן) זצ"ל בעל 'ביאור הליקוטים', מנוחתו כבוד בבית החיים החדש באומן | קווים לזכרו:
כתבות קשורות:
כ"ט כסלו • רבי אברהם בן רבי נחמן חזן זצ"ל בעל 'ביאור הליקוטים'
הערב נר חמישי דחנוכה כ"ט כסליו חל יומא דהילולא ה-106 של החסיד האמתי רבי אברהם בן רבי נחמן חזן (ראבר"ן) זצ"ל בעל 'ביאור הליקוטים', רבו של פאר חבורתנו הגה"ח רבי לוי יצחק בנדר זצ"ל, מנוחתו כבוד בבית החיים החדש באומן:
הגאון החסיד המופלא רבי אברהם חזן זצ"ל היה בנו של החסיד רבי נחמן חזן, המכונה רבי נחמן טולטשינער זצ"ל תלמידו הגדול של גאון עוזינו מוהרנ"ת זיע"א.
רבי אברהם נולד בשנת תר"ט, והיה מגדולי התלמידים מעבירי פח השמן הטהור גחלתו של רבינו הקדוש רבי נחמן מברסלב זיע"א בטהרתה לדורות הבאים, ומילא את היכלו של רבינו הקדוש בתלמידים רבים, עובדים ושרפים שבערו כלפדים והגו בתורת הצדיק זיע"א.
רבי אברהם זצ"ל היה גם רבו של פאר חבורתנו הגה"ח רבי לוי יצחק בנדר זצ"ל, ממחדשי חסידות ברסלב בארץ ישראל לאחר החורבן הנוראי של השואה.
בשנת תרנ"ד, עלה רבי אברהם לארץ ישראל והתיישב בעיה"ק ירושלים, ובה התגורר למשך כעשרים שנה, וגם כאן העמיד תלמידים רבים שהלהיבם באור יקרות הבוערת של רבינו הקדוש זיע"א.
חיבורו העיקרי של רבי אברהם הוא הספר 'ביאור הליקוטים', ביאור עמוק ונפלא על ליקוטי מוהרן, הפותח שער בספרו הגדול של רבינו הקדוש, על הספר עמל רבי נחמן זצ"ל במשך שנים ארוכות, ובהקדמתו מציג רבי אברהם את ח"י (שמנה עשרה הכללים) ללימוד הספה"ק 'ליקוטי מוהרן', אותם ניסח בצורה קצרה ובהירה, הספר הודפס ע"י הגה"ח רבי שמואל הורביץ זצ"ל.
מדי שנה בשנה יצא למסע המפרך לקיבוץ ראש השנה בעיר אומן שבאוקראינה. נסיעתו האחרונה לקיבוץ הקדוש באומן היה לקראת ראש השנה דשנת תרע"ד, אלא שאז שוב לא יכול היה לשוב לארץ, היות ופרצה מלחמת העולם הראשונה, ולכן הוא נשאר באומן.
בימי ראש השנה דשנת תרע"ח, נפל רבי אברהם זצ"ל למשכב חוליו ומיום ליום גברה חולשתו, עד שבאמצעם של ימי חנוכה נצחו אראלים את המצוקים ונשבה ארון האלוקים, היה זה בערב ר"ח טבת ביום כ"ט כסליו נר ה' דחנוכה בשנת תרע"ח, יצאה נשמתו בקדושה. והובא למנוחות בבית החיים החדש שבעיר אומן שבאוקראינה.
זכותו הגדולה תגן עלינו ועל כל ישראל אמן.
הדברים ברובם משער ברסלב, לכתבות המלאות על תולדות חייו בשער ברסלב
• כתבה א' ביוגרפיה נרחבת – הקש כאן, |
• כתבה ב' תולדות חיו – הקש כאן |