במוזיאון ישראל נפתחה עתה תערוכה המציגה צילומים מרהיבים של כיסאות שחסידי ברסלב מניחים ביערות ובחיק הטבע במקומות שונים בארץ המשמשים את חסידי ברסלב לבשעת ההתבודדות (לפניכם כתבה וגלריית תמונות)
המעלה הגדולה ביותר – בליקוטי מוהר"ן אומר רבינו (בתורה כ"ה תניינא): 'ההתבודדות היא מעלה עליונה וגדולה מן הכל', ובהמשך התורה מבואר עוד בגדולת מעלתה וכן עצות ודרכים לקיומה (- תוכן התורה המדוברת כולה מצוטטת בסוף הכתבה).
וכך התפרסם בתקשורת: כיסאות מתבודדים: תיקון ברסלבי ועיצוב עכשווי: תיקון ברסלבי ועיצוב עכשווי כיסאות שחסידי ברסלב מניחים ביערות ובחיק הטבע במקומות שונים ומשמשים אותם לצורכי התבודדות הם הנושא של תערוכה חדשה במוזיאון ישראל.
הצצה ראשונה לתערוכה "כיסאות מתבודדים"
בתערוכה מוצגים צילומים של כיסאות שחסידי ברסלב מניחים ביערות ובחיק הטבע במקומות שונים בארץ ומשמשים אותם לצורכי התבודדות. בין הכיסאות המוצגים בתערוכה – העתק של הכיסא של רבי נחמן מברסלב זצ"ל, שהובא ארצה בשנת תרצ"ו ומוצב בבית המדרש של חסידי ברסלב בשכונת מאה שערים, בירושלים. ההתבודדות היא אחת מסימני ההיכר הייחודיים של חסידי ברסלב, זאת בעקבות יישומם של דברי רבי נחמן שהובאו בליקוטי מוהר"ן, לפיהם ההתבודדות "היא מעלה עליונה וגדולה על הכל"- כותב אחד מכתבי התקשורת הכללית
רבי נחמן אף המליץ לכל חסיד מחסידיו "לקבוע לו, לפחות שעה או יותר, להתבודד לבדו באיזה חדר או בשדה ולפרט שיחתו בינו לבין קונו". בתערוכה מוצגים כיסאות המתבודדים, כיסאות של מעצבים עכשוויים וציטוטים מדברי רבי נחמן מברסלב המלמדים על מקור התופעה, על עומקה של המחשבה הברסלבית ועל המשמעות האוניברסלית של מעשיותיו.
הכיסא של רבי נחמן, שהכנתו נמשכה כחצי שנה, נמסר לו במתנה בקיץ תקס"ח (1808 למניינם) בהיותו בברסלב. כיסא העץ ניצל משרפה שפרצה בביתו בברסלב ב-1810 למניינם. לאחר הסתלקותו הועבר הכיסא עם שאר חפציו לאוּמן ונמסר למשמרת לקרובת משפחה. בשנת תרצ"ו (1936 למניינם) הביא רבי משה בער רוזנפלד את חלקיו לירושלים, ושם הרכיבו אותו מחדש. עם השנים שימש הכיסא ל"כיסא של אליהו" באירועי ברית-מילה לבניהם של חסידי ברסלב – וכך משמש ברוך ה' עד היום. (עד כאן תוכן הכתבה)
חשוב להוסיף כי בתורה ק"א בליקו"מ תנינא מעיר מוהרנ"ת: "אף על פי שנמצאים כמה עצות טובות בספרי רבינו ז"ל שהם מלאים עצות להתקרב להשי"ת, אף על פי כן, על פי רוב קשה להאדם לקיים העצה בעצמה, על כן העיקר הוא תפילות ותחינות ובקשות, יהיה איך שיהיה, ויבקש מהשי"ת תמיד שיוציא אותו מחושך לאור ויחזירהו בתשובה שלימה באמת, ואף על פי שהוא קורא וצועק להשי"ת זה זמן רב מאוד ועדיין הוא רחוק מאוד מאוד, אף על פי כן אם יהיה חזק ואמיץ בתפילות ובקשות, בוודאי סוף כל סוף יענהו השי"ת ויקרבו לעבודתו באמת בודאי בלי ספק, וכבר מבואר זאת בדברינו כמה פעמים, אך צריכים לכפול ולִשנות זאת ולזכור זאת בכל יום ויום כי יש כמה וכמה מיני חלישות ובלבולים ע"ז בלי שיעור מה שאין הפה יכול לדבר והלב לחשוב, על כן צריכים לחזור זאת אלפים פעמים, כדי שיתחזק ויתאמץ לעמוד על עמדו להתפלל ולהתחנן לפני השי"ת תמיד שיקרבהו לעבודתו. עד כאן לשונו הק'.