נצחו אראלים את המצוקים ונשבה ארון הקודש • הלך לבית עולמו הגאון האדיר רבי חיים קנייבסקי זצ"ל (94) • מאות אלפים ליווהו למנוחות:
אתר 'ברסלב נייעס' מבכה יחד עם כלל עמך בית ישראל את הסתלקותו לשמי רום של חד מגדולי הדור, מרן שר התורה הגאון האדיר רבי חיים קנייבסקי זצוק״ל, בן מרן הגאון האדיר רבי יעקב ישראל קנייבסקי (המוכר בכינויו "הסטייפלר") בעל הקהילות יעקב זצוק"ל, בן אחותו של מרן בעל החזו"א רבי אברהם ישעיהו קרליץ זצוק"ל. וחתנו של מרן הגרי"ש אלישיב זצוק"ל.
♦
מרן הגאון רבי חיים קנייבסקי זצוק"ל נולד לפני 94 שנים, ביום ט"ו בטבת ה'תרפ"ח, לאביו מרן רבי יעקב ישראל קנייבסקי ולאמו מרת פעשא מרים ע"ה, שכאמור הייתה אחותו של בעל ה'חזון איש' זצוק"ל. בעירת פינסק שעל אדמת בלארוס.
בהייתו בגיל 6 ביום א' ניסן דשנת תרצ"ד עלה הנער עם משפחתו לארץ ישראל כאן התיישבו בעיר בני ברק. כאשר בימים הראשונים התגוררה משפחת קנייבסקי בבית דודם הגדול, החזון איש. ומאוחר יותר השתכנו בשכנותו של דודם, וכאשר עבר החזון איש להתגורר בשכונת 'זיכרון מאיר' עברו אף משפחת קנייבסקי להתגורר בסמיכות אליו.
בהגיעו לפרקו נשא לרעייתו הרבנית מרת בת שבע אסתר ע"ה, בתו של הגאון רבי יוסף שלום אלישיב זצ"ל. זה היה ביום ז' בכסלו דשנת תשי"ב. עימה בנה את ביתם בית של תורה וקדושה.
כידוע היה רבי חיים זצ"ל מוערך במאוד אצל גדולי הדור הקודם, כאשר מרן החזו"א התבטא אודותיו בכתב ותיארו בתואר "מרא דכולא תלמודא" היה זה בתקופת היות רבי חיים חתן טרם חופתו. כך גם בהספד שהספיד מרן הרב שך זצ"ל את אביו מרן הסטייפלר רבי יעקב ישראל קנייבסקי שנחשב לאחד מגדול הדור, אמר כי אביו "הניח בן כמותו".
מרן רבי חיים זצ"ל חיבר במהלך חייו חיבורים רבים בכל תחומי התורה, ספריו מיוחדים שגם אם שמו לא היה מתנוסס על הספר היה הספר שובה ליבות הלומדים מפשוטי העם, ועד לגדולי הלמדנים, ביניהם סדרת הספרים ההלכתי "שונה הלכות" אותו הוא חיבר יחדיו עם הגאון רבי אלעזר צדוק טורצ'ין, 'דרך אמונה' על ספר זרעים הבנוי כמתכונת ה'משנה ברורה', ועוד..
בשעות אחה"צ דמעלי דשבתא ערב שבת קדוש פרשת צו, בעיצומו של יום הפורים הקדוש יום ט"ו אדר ב', התפשט וירד אבל כבד על העולם היהודי כולו עם היוודע הבשורה המרה על פטירת מרן הגאון רבי חיים קנייבסקי זצוק"ל, שחש ברע בימים האחרונים והשיב את נשמתו הטהורה לבוראו בעת הרצון הנשגב של פורים דמוקפים ערב השבת. אוי לנו כי הושברנו.
בשעות האחרונות ליווהו מאות אלפי איש ממעונו שברחוב רשב"ם 23 בעיר בני ברק לעבר ביה"ח 'שומרי שבת זכרון מאיר' – שם נטמן בסמוך לציון אביו זצ"ל וסמוך לרעייתו הרבנית ע"ה – .ת.נ.צ.ב.ה.
וכָּל בֵּית יִשְׂרָאֵל יִבְכּוּ אֶת הַשְּׂרֵפָה אֲשֶׁר שָׂרַף ה'
תמונות מהתקופה האחרונה, רובם מהצלם איציק ו.
מן הראוי היה לציין כי הסטייפלער אביו של ר' חיים היה דבוק מאד בספרים הקדושים ליקוטי מוהר"ן וליקוטי תפילות כמו שיודע לכל בני ברקי ליטאי מאותה תקופה,
ואף ר' חיים בהדרכת הסטייפלער עבר על כל התורה כפי שהדריך רבינו לעבור על כל התורה על הסדר, והסטייפלער אף הרגילו מקטנות לשנן שמות הצדיקים הנביאים התנאים והאמוראים,
בס"ד
חותנו הגדול הרב יוסף שלום אלישיב זצוק"ל
גר בסימטה שליד השוהל
כשכן של רבי שמואל שפירא זצוק"ל
מטבע הדברים בשנים הקודמות עד לערך תש"ן נ"ה
היה מגיע רבי חים זצוק"ל כפעמיים בשנה לשבות שבתות יחד עם רעייתו ע"ה ולהתארח בצל חותנו – אביה הרב אליישיב זצוק"ל
חותנו היה מתפלל שחרית מידי יום – בשעות הבוקר המוקדמות אך לא כוותיקין – בתפארת בחורים שליד השטיבלאך במאה שערים (רק מאוחר יותר נבנה עבורו הקאראוואן שליד ביתו)
רבי חיים זצוק"ל מעולם לא החסיר תפילת שחרית עם הנץ
וזכור לכל המתפללים בשבתות בשוהל בתפילת הוותיקין שרבי חיים היה נכנס לתפילת הנץ מהדלת האחורית שמתחת לעזרת נשים הדרומית הישנה להתפלל יחד עם אנש הוותיקין (המתקשרים בתפילתם לרבינו הקדוש זי"ע…)
ומיד אחר תפילת שחרית יצא לעבר בית חותנו וההמשך של קיראת התורה ומוסף התפלל יחד עם חותנו בתפארת בחורים
מחזה זה היה מידי שנה בשנה
ראויים הדברים לעלות על הכתב לידיעת אנשי שלומינו
כמו כן יש לציין דבר לא כ"כ ידוע, הרב אלישיב היה קרוב משפחתו של הרה"צ ר' שמואל שפירא (בן דוד ראשון, וממילא גם ר' חיים היה קרוב משפחה של משפחת שפירא)
הרב אלישיב היה כידוע חתנו של ר' אריה לוין (רב האסירים) (וכן ר' צבי פסח פרנק היה חתנו של ר' אריה לוין), ר' אריה לוין היה חתנו של הרב דוד שפירא, וגיסו של ר' שלמה יצחק שפירא (אביו של הרה"צ ר' שמואל שפירא) ספרא דדיינא בבית הדין האשכנזי-פרושי בירושלים,
א"כ יוצא שר' אריה לוין היה דוד של ר' שמואל שפירא והרב אלישיב בן דוד ראשון