אוקראינה: החל מהיום ארץ ישראל מוגדרת 'ירוקה' • אין צורך בבדיקה בכניסה לאוקראינה • שימו לב! עדיין חובת בידוד לשבים לארץ ישראל
כידוע, וכפי הנהוג במדינות נוספות בעולם, מחלקת אוקראינה את הנכנסים אליה לשתי קטגוריות: מדינות 'אדומות' ומדינות 'ירוקות', כאשר בעוד הנכנסים ממדינות 'אדומות' נדרשים להציג בדיקה שלילית לקורונה בכניסה למדינה, או לחחילופין להתקין אפליקציית בידוד ולבצע בדיקה מיד לאחר הכניסה למדינה, הרי שהנכנסים ממדינות 'ירוקות' אינם נדרשים להציג בדיקה כזו או להתקין את אפליקציית המעקב.
הנתונים מתעדכנים אחת לשבוע או שבועיים, ברשימה שמפרסם משרד הבריאות האוקראיני, והם נקבעים על פי מידת התחלואה במדינות השונות ב-14 ימים שקדמו לפרסום, וליחס בין מס' החולים במדינה לבין מס' החולים באוקראינה, כאשר מדינה שבה התגלו בפרק הזמן המדובר פחות חולים מאשר באוקראינה – מוגדרת כירוקה.
עד לפני כשבוע, בעקבות התחלואה הגבוהה בישראל, היתה ישראל מוגדרת כ"אדומה" באוקראינה, אולם בעקבות הירידה בתחלואה בישראל, השתנה המצב, ובעדכון האחרון שהוציא משרד הבריאות האוקראיני, הוגדרה שוב ישראל כ"ירוקה".
מה זה אומר?
כאמור, הבאים לאוקראינה ממדינות ירוקות אינם נדרשים להציג בדיקה שלילית לקורונה (שבוצעה ב-48 שעות שלפני הטיסה), או לחילופין, להתקין את אפליקציית המעקב ולבצע בדיקה באוקראינה.
אז מה כן?
עדיין, כל מי שנכנס לאוקראינה, מכל מדינה שהיא, מחויב להציג את הדברים הבאים:
ביטוח רפואי (אוקראיני) שמכסה את סכנות הקורונה
הזמנה תקפה למלון למשך השהות באוקראינה
כסף מזומן מספיק לימי השהות (על פי מפתח של כ-100 דולר + 50 דולר לכל יום מימי השהות. זאת אומרת: מי שנוסע לחמישה ימים, צריך להציג 350 דולר במזומן, מי שנוסע ליום אחד 150 דולר וכן הלאה).
הגדרת ארץ ישראל כ"ירוקה" תקל מאוד על המבקשים לנסוע לאומן שאינם מחזיקים במכשיר שאינו כשר (וממילא, אין להם דרך להתקין את האפליקציה), ובכל מקרה, תחסוך את עלות הבדיקה בישראל או באוקראינה.
שימו לב: חובת בידוד לשבים לארץ ישראל
אולם, יש לזכור, כי בכל מקרה, השבים לארץ ישראל מחויבים ב-14 ימי בידוד מזמן הנחיתה – (כידוע ישנם דיונים מתמשכים על קיצור ימי הבידוד, ומשום מה הדבר עדיין נמשך).
לפניכם רשימת רשויות אוקראינה המעודכנת – במלואה: